19 juli 2016
19:30

IFK Åmål

Tr match IFK Åmål hemma 3-1

Sista finslipningen inför återstarten av trean stod mot hårdsatsande Åmål som är ett topplag i Div 4 Bohuslän/dal. De ligger på andra plats men har ambitionen att vinna fyran så det var ett bra motstånd för oss i detta läge.
Om det var lågt bolltempo i förra matchen blev det nått helt annat idag när vi hade ett spelskickligt motstånd som ville ha bra fart på spelet.
Detta gjorde att det var en småtrevlig match att titta på med bra fart och fina kombinationer från bägge håll.
I första h-lek kanske det var Åmål som hade lite bättre passningsspel men det var Vaif som skapade chanserna då vi framförallt via Branco på högerkanten kunde mata in inlägg men tyvärr var vi inte nog löpvilliga in i straffområdet så det var ofta en ensam Haris som fick kämpa på inläggen.

Det var också vi som spräckte nollan efter att Nikola blivit nersparkad vid ett genombrottsförsök. Frisparken från ca 25met tog Njegos hand om på bästa sätt då bollen satt som en smäck i vänstra krysset.
Vi skapar också några farlig lägen på hörnor och inläggsfrisparkar men nickarna går starx över.
1-0 i paus efter en fotbollsmässigt bra halvlek från bägge håll.

Om vi spelade bra i första så blev det ännu bättre i andra för nu tog vi över spelet markant och trycket blev hårdare ju längre halvleken pågick om det nu berodde på våra byten/omdisponeringar eller att Åmål tröttnade låter vi vara osagt. Åmål försökte på alla sätt o vis under halvleken att byta plats på spelare för att stoppa vår offensiv men inget hjälpte.
Vi utökade ledningen efter 51min men hade redan då haft ett par fina lägen som brändes.
2-0 målet kom efter att vi haft lite för duttigt kortpassningsspel i försvaret som kan straffas men denna gång kom vi lös med bollen på ett bra sätt. Via fint växelspel på mitten kom bollen fram till Mohammed som vidarebefodrade den ut på ytan till höger där haris kom farande. Han drog enkelt en försvare innan han i högervinkel dunkade upp bollen i bortre krysset som pricken över i-et efter ett mycket fint anfall.

Vi spelade nu med bra fart på alla fötter och visade upp en riktigt fin anfallsfotboll men tyvärr missade vi sista passet eller höll i bollen lite för länge när anfallen skulle avslutas.
Defensivt var det lugnt förutom att vi två gånger slog rena blindpass i mittförsvaret som nästan friställde Åmålanfallare. I övrigt hade Åmål mycket svårt att komma längre än mitt på vår planhalva med bollen under kontroll.
I 69.e minuten kom så mycket rättvist trean efter en fin upprullning på vänsterkanten där inbytte vänsterbacken Anton kom runt och spelar in bollen till Haris som förlänger vidare till Njegos.
Njegos tar emot drar en mittback innnan han fri med målisen drar honom o lyfter in bollen i den tomma buren.

Vi ökar trycket mer men vi kan inte omsätta övertaget i fler mål utn de kan i 82.a minuten reducera på ett mycket onödigt sätt men orsaken har vi sett tidigare (senast mot Nordvärmand).
Vi får frispark mitt på vår planhalva vid sidlinjen och Nikola manar till lugn med att slå den så vi kan flytta upp. Trots detta slår vi in en kort frispark centralt till en spelare som inte riktigt är med och han tappar bollen så de kan mot ett oföberett försvar ta sig fram till skottläge vid strafflijen med mål som följd.
Spelar ingen roll om det är träningsmatch för leder man med 3-0 med 10min kvar ska man inte bjuda motståndarna på gratismål som kan ta in dom i matchen igen för gör vi det i en träningsmatch så gör vi det i serien också vilket vi tyvärr sett flera gånger i vår.

Totalt sett en riktigt bra insats med härlig fart på boll o fötter under hela matchen trots många positionsändringar i andra halvlek. Roligast var kanske att se lagets insats sista halvan av andra halvlek då vi hade fem juniorer på plan (Anton, Marco,Nenad,Mohammed,Emil) med en backlinje utan nån ordinarie på rätt plats. (Anton-Tobbe-Nikola-Marco). Det var härligt att se hur de tog för sig när de fick chansen att visa vad de går för mot bra motstånd.
Kan vi visa dessa takter och spetsa till oss i avslutslägena när serien nu sätter igång så kommer poängen att rulla in i jämn takt

Det som vi bör förbättra är som tidigare sagts löpviljan på mål vid inläggslägen för vi måste ha mer än som idag max två spelare där när bollen kommer in. Sen hoppas vi att vi slutar ge motståndarna gratischanser helt i onödan när vi har en betryggande ledning. Slutligen så är det också en återkommande sak att vissa spelare slutar jobba hem sista 10-15 min i nästan varje match och jag kan inte förstå varför detta sker när man har ledning o inte behöver jaga mål.

Matchfakta: 3-1 (1-0)

1-0 30min Njegos Kanonfrispark i krysset
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
45min Robin ut Mohammed in (Nikola ner som ch )
2-0 51min Haris (Mohammed) Klassavslut efter mönsteranfall
60min Branco ut Marco in
67min Goran ut Anton in (Tobbe in som ch)
3-0 69min Njegos (Haris) Ännu ett fint anfall som njegos avslutar briljant
73min Haris ut Nenad in
75min Marco varninng
80min Tobbe varning
80min Micke ut Emil in
3-1 82min skott fr strafflinjen efter onödigt slarv av oss pga snabb frispark